Nyheder

Food Expo 2020 I Herning Messecenter!

8. oktober 2019

D. 22. – 24. Marts 2020 kan du møde EBM på MCH Messecenter Herning til Nordens vigtigste fagmesse, Foodexpo for 9. gang.

Kom og snak med vores dygtige salgskonsulenter på stand K 8220, hvor vi vil være til stede med over 40 års erfaring. Vi glæder os til at byde dig velkommen og få en god snak om vores produkter. På standen vil der naturligvis være mulighed for at prøve mange af vores flotte kvalitetsprodukter, hvor vores dygtige salgspersonale beredvilligt giver gode råd og vejledning.

 

Nye regler for moms på gavekort

17. juni 2019

I dag er det sådan, at når en forretning sælger et gavekort, så afregner forretningen først moms af salget, når varen eller ydelsen indløses hos forretningen. Det betyder i praksis at de gavekort, der ikke indløses, dem skal der ikke afregnes moms af. Årsagen er, at der med de nuværende regler aldrig er blevet solgt en vare eller en ydelse, da gavekortet ikke har været brugt som betalingsmiddel.

Nye regler per 1. juli 2019

Ifølge lovforslaget skal der fra 1. juli 2019 afregnes moms allerede ved udstedelsen og dermed salget af gavekortet. Lovforslaget gælder for gavekort, der "kun kan bruges til ét formål". Det betyder, at gavekortet kun kan bruges i Danmark og at momssatsen på den solgte vare eller ydelse er kendt, når gavekortet udstedes. I Danmark har vi ikke differentieret moms, men udelukkende en fast moms på 25%. Så reglen vil omfatte alle danskudstedte gavekort, der kun kan bruges i Danmark. I praksis vil det være de fleste.

Momspligten gælder både ved salg fra udsteder til forhandler og ved salg fra forhandler til kunde. De nye regler betyder endvidere - selvfølgelig havde vi nær sagt - at der ikke skal pålægges moms ved indløsningen af disse gavekort.

Moms på ikke-indløste gavekort og allerede solgte gavekort

Det er værd at bemærke, at virksomhederne, med de nye regler, mister den likviditetsfordel, de hidtil har haft af først at skulle afregne moms ved indløsning af gavekort. Det betyder samtidig, at gavekort, der aldrig indløses, nu er blevet momspålagt.

Gavekort, der sælges i 2018 samt første halvdel af 2019, skal fortsat behandles efter de nuværende regler. Vær opmærksom på, at det også gælder de gavekort, der allerede er udstedt og solgt.

Det er endvidere de enkelte virksomheders ansvar at holde styr på hvilke gavekort, der er solgt efter de nuværende regler og hvilke, der er solgt efter de nye regler.

Kilde: https://www.danskrevision.dk/nyheder/2018/11/nye-regler-for-moms-paa-gavekort/

EBM kan kontaktes på 70 999 888 hvis i vil høre nærmere omkring overstående.